ECO28 sep '15 15:04

'Wall Street daalt opnieuw'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen maandag naar verwachting lager na overwegend verliesbeurten in de voorgaande vier handelsdagen.

EPA
EPA

Beleggers maken zich nog altijd zorgen over de staat van de wereldeconomie. Wellicht komt op Wall Street, evenals in Europa, de grondstoffensector onder druk.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,7 procent hoger op 16.314,67 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1931,34 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1 procent tot 4686,50 punten.

,,Het ontbreekt al langere tijd aan overtuiging in de markt'', zei een handelaar. ,,Als de Fed wacht met een renteverhoging, met name om de zwakke Chinese economie, waarom zouden beleggers dan geld in de markt steken?''

Apple

Twee fondsen die in de belangstelling zullen staan zijn Alcoa en Apple. De aluminiumproducent maakte bekend zich op te splitsen in twee bedrijven, waarvan de ene zich zal blijven richten op de productie van aluminium en mijnbouwactiviteiten. Het andere bedrijf, dat een eigen beursnotering krijgt, gaat zich toeleggen op de ontwikkeling van hoogtechnologische producten.

Apple heeft in drie dagen tijd een recordaantal van ruim 13 miljoen exemplaren verkocht van de nieuwste iPhones, die eerder deze maand werden gepresenteerd. Vanaf 9 oktober zijn ze ook te koop in Nederland, liet het technologieconcern maandag weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen