ECO21 jul '15 09:58Aangepast op 21 jul '15 15:21

TUI Nederland stopt met reizen naar Tunesië

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Reisorganisatie TUI Nederland stopt met het aanbieden van vakantiereizen en vluchten naar Tunesië.

ANP
ANP

TUI, bekend van de reismerken Arke, Holland International en Kras, heeft dit besluit genomen op basis van het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, liet een woordvoerster weten.

Tunesië werd eind juni opgeschrikt door een terroristische aanslag op toeristen in de badplaats Sousse. Hierbij kwamen 38 mensen om het leven, onder wie veel Europese toeristen. De dader was een student, die getraind zou zijn door terroristen in Libië. Beveiligers schoten de man na de schietpartij dood.

De organisatie betreurt het besluit voor Tunesië, maar stelt dat de veiligheid van haar reizigers voorop staat. TUI annuleert alle vluchten met de eigen luchtvaartmaatschappij Arkefly tot februari 2016. De airline heeft de intentie om de operatie naar Tunesië voor de krokusvakantie 2016 weer op te starten, afhankelijk van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vraag

Aanvankelijk wilde TUI eind oktober bij de start van het winterprogramma de situatie opnieuw bezien. Maar dinsdag besloot Arkefly haar vluchten tot februari 2016 te annuleren, ook vanwege de tegenvallende vraag naar de bestemming. Klanten die nog naar Tunesië op vakantie zouden gaan, kunnen kosteloos omboeken naar een andere vakantiebestemming of ontvangen de volledige reissom terug.

De extra capaciteit die is vrijgekomen door het schrappen van de vluchten naar Tunesië, zet Arkefly in naar de Canarische eilanden en deze zomer tevens naar de Balearen en Kaapverdië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen