ECO20 nov '15 14:58

'Bescheiden openingswinsten op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen op Wall Street beginnen vrijdag naar verwachting met bescheiden winsten aan de handel.

EPA
EPA

Er is weinig nieuws van Amerikaanse bodem voorhanden om de handel richting te geven.

Wel staan tijdens de beurshandel twee toespraken op de rol van bestuurders van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken. Die kunnen mogelijk extra inzicht bieden in hoe de Fed vindt dat de Amerikaanse economie er voor staat. De notulen van de jongste Fed-vergadering, die eerder deze week zijn gepubliceerd, hebben de verwachting gevoed dat de rente volgende maand wordt verhoogd.

Sportkledingfabrikant Nike staat volop in de schijnwerpers. Het bedrijf kondigde donderdag nabeurs aan dat het voor miljarden dollars aan eigen aandelen gaat inkopen en zijn dividend verhoogt. Verder worden bestaande aandelen opgeknipt in tweeën.

Ross Stores

Ross Stores kan eveneens op veel belangstelling rekenen. De keten van budgetkledingwinkels heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. Schoenenverkoper Foot Locker kwam met kwartaalresultaten die de gemiddelde verwachtingen van analisten overtroffen.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag nagenoeg onveranderd op 17.732,75 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent omlaag naar 2081,24 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq week met 5073,64 punten eveneens nauwelijks af van de slotstand van woensdag.

Gerelateerde artikelen