ECO24 jul '15 09:22Aangepast op 24 jul '15 09:56

Vaste diensten stuwen omzet Vodafone

Auteur: ANP Nieuws

NEWBURY (ANP/BLOOMBERG) - Telecomaanbieder Vodafone Nederland heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar naar eigen zeggen geprofiteerd van een sterke groei van het aantal 'vaste' diensten op de consumenten- en zakelijke markt, waaronder internet en TV.

ANP
ANP

Dat maakte Vodafone vrijdag bekend in een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar.

De operationele omzet kwam in Nederland uit op 435,3 miljoen euro. Dat betekende een autonome omzetgroei van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Naast de groei van de vaste diensten zag het concern ook een toename van het aantal mobiele postpaid klanten en 4G-klanten. Volgens Vodafone maken circa 1,3 miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk.

Vergeleken met het vierde kwartaal van het afgelopen jaar is het aantal mobiele klanten met 5,2 miljoen stabiel gebleven.

Vodafone Group zag de omzet in de verslagperiode uitkomen op 10,1 miljard pond (bijna 14,3 miljard euro). Dat is 3,3 procent meer dan een jaar eerder. In Afrika, het Midden-Oosten en Azië groeiden de opbrengsten het sterkst met meer dan 6 procent. In Europa was sprake van een groei met 1,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen