ECO6 okt '15 09:35

SABMiller verkoopt meer bier

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Bierbrouwer SABMiller heeft in het afgelopen kwartaal meer bier verkocht, dankzij groei in opkomende markten.

EPA
EPA

Dat maakte het moederbedrijf van onder meer Grolsch dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

De verkochte hoeveelheid bier nam in het eind september afgesloten tweede kwartaal met 2 procent toe. In Latijns-Amerika en Afrika ging de verkoop omhoog. In Noord-Amerika en Azië daalde het volume, in Europa bleef de verkoop onveranderd.

SABMiller kwam vervroegd met het handelsbericht naar buiten vanwege de overnamegesprekken met AB InBev. AB InBev heeft volgens de Britse beursregels tot en met 14 oktober de tijd om met een formele bieding te komen.

Bod

Volgens marktgeruchten zou AB InBev een bod hebben gedaan op SABMiller, maar werd dit voorstel afgewezen. Het management van SABMiller zou een overname door AB InBev willen afweren. Verder zou AB InBev hebben besloten dat er geen vijandig bod op SABMiller zal worden uitgebracht.

Een combinatie van de twee bedrijven zou veruit het grootste bierconcern ter wereld opleveren, op grote afstand gevolgd door Heineken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen