ECO8 jan '15 11:01

Datacenters krijgen eigen brancheorganisatie

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De twintig grootste Nederlandse spelers op het gebied van datacenters bundelen hun krachten in een nieuwe brancheorganisatie: de Dutch Datacenter Association (DDA).

Archiefbeeld. ANP
Archiefbeeld. ANP

Via deze stichting willen zij als partij kunnen optreden in onderhandelingen met onder meer de overheid.

Nederland geldt als een aantrekkelijke vestigingsplaats voor datacenters die onlinediensten als cloud en mobiele apps faciliteren. De deelnemende bedrijven, waaronder BIT, EvoSwitch, KPN en TelecityGroup, exploiteren samen inmiddels meer dan zeventig datacenterlocaties verspreid over het land. Het gaat om hallen waar veel servers en andere apparatuur staan opgesteld.

,,De datacentersector in Nederland is volwassen geworden. Wij hebben onze eigen organisatie nodig om te behouden wat we hebben opgebouwd én om met elkaar sterker de toekomst in te gaan'', aldus DDA-directeur Stijn Grove donderdag. De snelgroeiende branche vormt volgens hem een aanjager van de werkgelegenheid doordat deze bijdraagt aan de opkomst van veel IT-bedrijfjes in ons land.

Het is de bedoeling dat komende periode nog meer datacenters die actief zijn in Nederland, zich aansluiten bij de organisatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen