ECO13 apr '15 11:07

Crisis remt doorstroom van flex naar vast

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Door de crisis komt het veel minder vaak voor dat mensen met een tijdelijk contract doorstromen naar een vaste baan.

ANP
ANP

Dat geldt vooral mensen die vanuit de WW als uitzendkracht aan de slag gaan. Slechts een op de twintig heeft na een jaar een vast dienstverband. Dat was voor de crisis nog een op de tien. Dat meldde uitkeringsinstantie UWV maandag.

Ook het percentage werkzoekenden dat vanuit de WW direct een vaste baan vindt, is tijdens de crisis afgenomen. In de periode 2008-2013 kromp dit aandeel van 21 procent tot 16 procent.

Het aandeel werkzoekenden dat vanuit de WW aan de slag ging met een tijdelijk contract, groeide in dezelfde periode van 42 procent naar 49 procent. Het percentage dat het werk hervatte als uitzendkracht, bleef stabiel op circa 35 procent.

Een groeiend deel van de beroepsbevolking heeft een flexcontract of werkt als zzp'er. In 2014 ging het om ruim een op de drie werkenden in Nederland (34 procent). In 2003 was dat nog minder dan een kwart (23 procent).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen