ECO14 apr '15 15:06

'Wall Street op weg naar vlakke opening'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten stevenen dinsdag af op een vlakke opening.

EPA
EPA

Beleggers verwerken de resultaten van de banken JPMorgan Chase en Wells Fargo en van farmaceut Johnson & Johnson, en cijfers over de winkelverkopen en producentenprijzen.

JPMorgan Chase rapporteerde een winststijging in het eerste kwartaal, met name dankzij een aantrekkende obligatiehandel. De resultaten van de bankgigant waren, na correctie voor een aantal eenmalige posten, beter dan analisten in doorsnee hadden voorspeld.

Ook de winst van Johnson & Johnson overtrof de gemiddelde verwachting van analisten. Het farmacieconcern zag de omzet en winst wel afnemen, met name als gevolg van de fors duurdere dollar. Het verlaagde bovendien de winstverwachting voor het lopende boekjaar.

Wells Fargo

Wells Fargo zag ondanks een sterk aantrekkende vraag naar hypotheken de winst dalen. Stijgende kosten en hogere voorzieningen voor slechte leningen speelden de grootste hypotheekvertrekker van de Verenigde Staten parten in het eerste kwartaal.

De winkelverkopen in de VS zijn in maart na vier maanden krimp weer eens gestegen. De toename met 0,9 procent was wel wat minder sterk dan economen hadden voorzien. De stijging van de producentenprijzen met 0,2 procent kwam wel precies overeen met de gemiddelde verwachting.

De Dow-Jonesindex sloot maandag met een verlies van 0,5 procent op 17.977,04 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,5 procent, naar 2092,43 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omlaag naar 4988,25 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen