ECO27 nov '15 16:10Aangepast op 27 nov '15 16:46

Beurs Amsterdam zakt licht in het rood

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De effectenbeurs in Amsterdam stond vrijdag in de middaghandel op klein verlies.

ANP
ANP

Ook op de beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen waren minnen te zien. Wall Street zal amper richting bieden aan de Europese handel aangezien de beurzen in New York slechts een halve dag zijn geopend.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde een uur voor het slot 0,1 procent lager op 471,68 punten. De MidKap ging 0,1 procent omlaag naar 697,92 punten. Parijs, Frankfurt en Londen daalden tot 0,4 procent.

Koploper in de AEX was Altice met een winst van 2,2 procent. Het in Amsterdam genoteerde Franse kabelbedrijf heeft de rechten verworven om wedstrijden uit de hoogste Engelse voetbalklasse, de Premier League, uit te zenden in Frankrijk en Monaco. Altice versloeg daarmee Canal Plus, het onderdeel van concurrent Vivendi, dat de wedstrijden de afgelopen jaren uitzond.

Delta Lloyd

Delta Lloyd stond onderaan de AEX met een min van meer dan 5 procent. De Telegraaf meldde dat verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) op korte termijn geen poging gaat doen om concurrent Delta Lloyd over te nemen. Het aandeel Delta Lloyd steeg in de afgelopen dagen juist flink door de hoop op een overname door NN (plus 0,7 procent).

In de MidKap was de toeleverancier aan apotheken Fagron de sterkste daler met een min van 5,6 procent. Het Belgische KBC Securities verlaagde het beleggingsadvies voor Fagron.

Mijnbouwers

In Londen stonden de mijnbouwers onder druk na zwakke cijfers over de Chinese industrie en een daling van de grondstofprijzen. Zo verloor Anglo American 7,5 procent, BHP Billiton leverde 3,5 procent in, Rio Tinto daalde 3,7 procent en Glencore ging bijna 6 procent achteruit.

De euro was 1,0588 dollar waard, tegen 1,0609 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op donderdag. Amerikaanse olie werd 2,3 procent goedkoper op 42,05 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie daalde 0,9 procent tot 45,04 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen