ECO28 mrt '15 04:05

Makelaars houden openhuizendag

Auteur: ANP Nieuws

NIEUWEGEIN (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM organiseert zaterdag opnieuw een openhuizendag.

ANP
ANP

De makelaars verwachten dat het aantal deelnemende huizen ruim 45.000 zal zijn. Dat is iets minder dan in oktober, maar er staan ook minder huizen te koop nu de woningmarkt weer is aangetrokken.

Op de open dag kunnen belangstellenden tussen 11.00 en 15.00 uur zonder afspraak één of meer huizen bezichtigen. De huizen bevinden zich grotendeels in het goedkopere segment. Bijna 55 procent van de woningen die meededen aan de laatste open dag had een vraagprijs tussen de 100.000 en 250.000 euro. Nog geen 5 procent van de deelnemers had een vraagprijs van 600.000 euro of hoger.

Volgens de NVM is de open dag een goed oriëntatiemoment om een kijkje te gaan nemen bij de huizen. ,,De hypotheekrente staat momenteel op een zeer laag niveau. Door alle huurverhogingen is een koopwoning zeer concurrerend geworden'', stelt een woordvoerder. Bovendien worden de leennormen de komende jaren verder aangescherpt. In 2018 kan zelfs geen hypotheek meer worden afgesloten, die hoger is dan de waarde van de woning.

De 'NVM Open Huizen Dag' wordt tweemaal per jaar georganiseerd. Op de laatste editie in oktober kwamen zo'n 150.000 bezoekers af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen