ECO28 mei '15 14:56

'Wall Street opent lager'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting lager openen.

EPA
EPA

Net als in Europa volgen Amerikaanse beleggers de ontwikkelingen rond de Griekse schuldenproblematiek. Verder kreeg Wall Street cijfers te verwerken over de Amerikaanse banenmarkt en een miljardenovername in de chipsector.

Voorbeurs werd gemeld dat het aantal eerste uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 282.000, tegen een herziene 275.000 een week eerder. Economen rekenden in doorsnee op 270.000 aanvragen.

Kort na aanvang van de handel worden nog gegevens gepubliceerd over de voorlopige woningverkopen in de VS.

Abercrombie & Fitch

Chipbedrijf Broadcom staat in de belangstelling. Het concern wordt voor 37 miljard dollar in contanten en aandelen overgenomen door branchegenoot Avago uit Singapore. Het gecombineerde bedrijf gaat Broadcom heten. Woensdag ging het aandeel Broadcom al flink omhoog door speculaties over een overname.

Kledingketen Abercrombie & Fitch maakte bekend in het eerste kwartaal een verlies te hebben geleden. Het resultaat was slechter dan analisten hadden gedacht.

Dow Jones

Groothandelaar Costco Wholesale kwam met teleurstellende omzetcijfers naar buiten. De winst viel wel beter uit dan verwacht.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,7 procent hoger op 18.162,99 punten en de brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2123,48 punten. De technologiebeurs Nasdaq won 1,5 procent tot 5106,59 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen