ECO10 mrt '15 18:53

Wall Street levert fors in

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Op de Amerikaanse aandelenmarkten stonden dinsdag halverwege de handelsdag flinke verliezen op de borden.

ANP
ANP

De winsten die tot dusver dit jaar waren geboekt, zijn daarmee weggesmolten. Met name de sterke koers van de dollar ten opzichte van de euro drukte het sentiment.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 1,4 procent lager op 17.744 punten. De bredere S&P 500 daalde 1,3 procent tot 2052 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq leverde eveneens 1,3 procent in en kwam op 4877 punten.

De beurskoersen op Wall Street stonden eind vorige week ook al onder druk. Beleggers vrezen dat het herstel van de economie en de arbeidsmarkt dusdanig snel gaat, dat de Federal Reserve weleens snel de rente zou kunnen verhogen. De koepel van centrale banken houdt die al jaren op een historisch laag niveau om de economie te ondersteunen. Daar heeft ook de aandelenhandel flink van geprofiteerd.

Alle dertig hoofdfondsen in New York stonden in het rood. De sterkste daler was industriereus United Technologies met een verlies van 2,6 procent. Chipfabrikant Intel leverde 2,4 procent in. Chemieconcern DuPont stond met een min van 0,5 procent bovenaan de Dow. Ook detailhandelaar Wal-Mart hield de schade relatief beperkt met een koersverlies van 0,6 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen