ECO9 apr '15 16:00Aangepast op 9 apr '15 16:57

Beurzen houden winst vast

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden donderdag in de middaghandel op winst.

ANP
ANP

De handel werd gesteund door positieve berichten over de Duitse economie. Daarnaast blijft de megadeal die Shell woensdag bekendmaakte de gedachtes over andere mogelijke overnames voeden.

De Amsterdamse AEX-index stond drie kwartier voor het slot 0,7 procent in de plus op 500,74 punten. De MidKap steeg 1 procent naar 773,38 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen 0,7 tot 1 procent.

Randstad stond bovenaan de AEX met een winst van 2,5 procent. Beleggers reageerden op een positiever advies van analisten van Bank of America voor het aandeel van 's werelds op een na grootste uitzender. Andere hoogvliegers waren Wolters Kluwer, Altice en ASML met winsten van 1,5 tot 2 procent. OCI sloot de rij met een verlies van 2 procent.

Fagron

In de MidKap behoorde Fagron, het voormalige Arseus, tot de sterkste stijgers met een plus van bijna 6 procent. De toeleverancier aan apotheken zag de omzet in het eerste kwartaal met bijna 30 procent stijgen. Ook handhaafde het bedrijf de verwachtingen voor het gehele jaar. Volgens analisten van KBC waren de cijfers iets beter dan verwacht.

In Parijs won Vivendi 0,6 procent. Het Franse mediaconcern gaat een extra dividend uitkeren en overweegt verdere uitbetalingen aan beleggers. De onderneming komt daarmee tegemoet aan de eisen van de activistische belegger Peter Schoenfeld.

Renault

De automakers waren in trek bij beleggers na sterke Europese autoverkopen. Renault klom in Parijs 2,9 procent en in Frankfurt kreeg BMW er 2,4 procent bij.

De euro was 1,0680 dollar waard, tegen 1,0800 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder en kostte 50,70 dollar. Brentolie steeg 1,9 procent in prijs en werd verhandeld op 56,63 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen