ECO5 jan '15 17:18

Recordaantal passagiers voor Schiphol

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam Schiphol Airport verwelkomde vorig jaar een recordaantal van 55 miljoen reizigers.

ANP
ANP

Dat betekent een groei van 4,6 procent ten opzichte van 2013. Deze voorlopige cijfers maakte Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group, maandag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Ook op de regionale luchthavens van Schiphol Group is groei: van Eindhoven Airport maakten in 2014 3,9 miljoen reizigers gebruik, een groei van 16 procent ten opzichte van 2013. Rotterdam The Hague Airport verwelkomde zo’n 1,7 miljoen reizigers, een groei van 6,1 procent vergeleken met 2013.

Het aantal bestemmingen voor reizigers vanaf Schiphol bleef in 2014 gelijk aan dat van 2013, namelijk 297. Het totale aantal bestemmingen, inclusief vracht, was 317, een lichte daling ten opzichte van 2013.

Hele breedte

,,De cijfers laten zien dat er over de hele breedte van Schiphol Group groei is'', zei Nijhuis. ,,Maar dat is geen reden om tevreden achterover te leunen. Samen met onze homecarrier KLM, de andere luchtvaartmaatschappijen en businesspartners blijven wij er hard aan werken om de rol van Schiphol als mainport te versterken en daardoor Europe’s preferred airport te blijven. Daarin spelen ook onze regionale luchthavens een belangrijke rol.''

Schiphol investeert al enkele jaren fors. Maar er is nog meer te doen, aldus Nijhuis. ,,We vinden allemaal dat de bereikbaarheid van Schiphol beter kan. De Noord-Zuidlijn moet worden doorgetrokken tot aan Schiphol. Ook zit de luchthaven te wachten op een extra directe ov-verbinding met de stad Amsterdam'', aldus Nijhuis.

De topman zei voor 2015 opnieuw een lichte groei in zowel vracht als reizigers te verwachten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen