ECO21 jul '15 22:59

Grootste kwartaalverlies ooit voor Microsoft

Auteur: ANP Nieuws

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft heeft in het vierde kwartaal van zijn boekjaar het grootste verlies uit zijn geschiedenis in de boeken gezet.

ANP
ANP

Dat bleek dinsdag uit de cijferpresentatie van het concern. Het bedrijf moest flink bloeden voor de afschrijving die het deed op de Nokia-divisie.

Microsoft leed in de verslagperiode, die liep tot eind juni, een verlies van 3,2 miljard dollar (circa 2,9 miljard euro). Dat komt neer op een min van 0,40 euro per aandeel. De omzet van het concern kwam uit op 22,2 miljard dollar, van 23,4 miljard dollar een jaar eerder. Microsoft schreef in totaal 7,5 miljard dollar af op het eerder overgenomen Nokia. Die afschrijving was overigens al bekendgemaakt, de divisie is niet de gedroomde aankoop gebleken die de tanende mobieltjestak van Microsoft een boost moest geven.

Zonder de miljardenafschrijving en de kosten van een onlangs aangekondigde reorganisatie, waarbij circa 7600 banen worden geschrapt, zou er overigens een winst zijn van 0,62 dollar per aandeel. Dat is beter dan marktkenners hadden voorzien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen