ECO6 aug '15 14:51

'Wall Street opent met kleine winst'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters openen donderdag naar verwachting met een kleine winst.

EPA
EPA

Beleggers verwerken weer een aantal bedrijfsresultaten. Daarbij valt vooral Tesla Motors op; de fabrikant van elektrische auto's gaat in de voorbeurshandel hard onderuit na het verlagen van zijn verkoopdoelstelling.

Hoewel Tesla in het tweede kwartaal een recordaantal wagens bij klanten afleverde, werd het minder positief over de rest van 2015. Het rekent nu op 50.000 tot 55.000 leveringen, waar het eerder mikte op 55.000 stuks.

Ook levensmiddelengigant Mondelez weet de aandacht op zich gericht. De activistische investeerder Bill Ackman heeft via zijn in Amsterdam genoteerde bedrijf Pershing Square een miljardenbelang genomen van 7,5 procent. Hij zou ontevreden zijn over de hoge kosten bij Mondelez en eventueel een verkoop aan een rivaal kunnen eisen.

Viacom

Voor de openingsbel openden ook mediaconcern Viacom en farmaceut Allergan de boeken. Eerstgenoemde, eigenaar van zenders als Nickelodeon en MTV en filmstudio Paramount, zag zijn opbrengsten met ruim 10 procent dalen. Het bedrijf had voor het vierde kwartaal op rij minder advertentie-inkomsten. Viacom heeft bovendien last van de opkomst van diensten als Netflix en YouTube.

Allergan kende een beduidend beter kwartaal. Mede door een toenemende vraag naar Botox en het Alzheimerproduct Namenda boekte het bedrijf een verdubbelde omzet. Door overnames en eenmalige kosten bleef er onderaan de streep een verlies over van ruim 243 miljoen dollar.

Nabeurs

Nabeurs komt onder meer aanbiedingensite Groupon met kwartaalcijfers naar buiten.

Op macro-economisch vlak bleek het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week met 3000 gestegen tot 270.000. Economen rekenden in doorsnee op 272.000 aanvragen.

De Dow-Jonesindex noteerde woensdag aan het slot 0,1 procent lager op 17.540,47 punten. De S&P 500 won 0,3 procent tot 2099,84 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,7 procent omhoog naar 5139,95 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen