ECO10 jan '15 13:20

Vakantiebeurs presenteert 162 landen

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - De Utrechtse Jaarbeurs staat komende week weer in het teken van vakantiesferen.

Archieffoto. ANP
Archieffoto. ANP

Bezoekers kunnen vanaf woensdag op de 45e editie van de Vakantiebeurs bij 162 landen terecht voor informatie en ideeën over hun favoriete vakantiebestemming. Het grootste evenement op vakantiegebied in Nederland trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers.

Onder het motto 'je zou zweren dat je er al was' is er een Zuid-Europees plein ingericht, een woestijn met een oase op het voorplein, een jungle, en zijn er activiteiten zoals duiken in een bassin en klimmen. Nieuw op de beurs is een afdeling aangepaste reizen met twintig reisaanbieders voor mensen met een beperking. Extra aandacht is er ook voor Spanje en Curaçao, die zich op de beurs manifesteren als zogeheten gastlanden. Moldavië, Roemenië en Litouwen zijn dit jaar nieuwe bestemmingen op de Vakantiebeurs.

Naast uitgebreide landeninformatie kunnen vakantiegangers zich verder oriënteren op allerlei thema's. Voor elk van deze vakantietypen is op de beurs een speciaal plein ingericht. Dat zijn 'ontdek' (verre bestemmingen), 'actief' (outdoor en sport), 'zien' (steden en culturen), 'samen' (familie en kinderen), 'vaar' (cruises en zeilen) en 'buiten' (kampeer en camping).

'Camping by night'

Onderdeel van 'buiten' is een 'camping by night', waar kampeerliefhebbers met een zaklampje de sfeer van het kamperen kunnen opsnuiven. Ook is er een culinaire route waar de bezoekers bij zeven bestemmingen versbereide traditionele hapjes en drankjes krijgen voorgeschoteld, een kooktheater en terrassen afgestemd op bestemming.

Speciaal voor de Vakantiebeurs zet NS twee extra treinen in, nu op het traject Groningen-Utrecht. Deze speciale 'Vakantiebeurs Express' rijdt op zaterdag 17 januari van Groningen via Assen, Zwolle en Amersfoort naar Utrecht. Het vertrek is om 07.49 uur en 08.49 uur vanuit Groningen. In de trein krijgt de reiziger reistips uit de eerste hand van bestemmingsexperts, zoals traditioneel uitgedoste Maori's, Indianen of Eskimo’s of Braziliaanse dansers.

De Vakantiebeurs is van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen