ECO7 apr '15 11:28

'Aandacht voor TNT op hoger Damrak’

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam, waar beleggers terugkeren na een lang paasweekeinde, begint de aandelenbeurs dinsdag naar verwachting met winst.

ANP
ANP

Ook de andere Europese effectenmarkten zullen hoger openen. Op het Damrak staat TNT in de schijnwerpers na een overnamebod van het Amerikaanse FedEx.

,,We lijken een positief begin van de beurshandel te krijgen. In Amsterdam gaat de aandacht uit naar het overnamebod van FedEx op TNT. Een overnamebod op het Nederlandse koeriersbedrijf hing al een tijdje in de lucht, maar het bod is toch de verrassing van de paasdagen. Per saldo is de overname een goede zaak. Of er nog een hoger bod komt is echter onzeker", aldus analist Tom Muller van Theodoor Gilissen.

Pakketbezorger TNT bevestigde dinsdag dat FedEx het bedrijf wil kopen. FedEx biedt 8 euro per aandeel TNT. Dat geeft de transactie een waarde van 4,4 miljard euro. De deal wordt gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van TNT. Ook grootaandeelhouder PostNL is voorstander van het plan.

Dow Jones

In het Verre Oosten lieten de belangrijkste aandelenmarkten dinsdag overwegend winsten zien in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. De Nikkei in Tokio stond kort voor sluiting van de handel ruim 1 procent in de plus. In Sydney won de All Ordinaries 0,2 procent na het besluit van de Reserve Bank of Australia om de rente onveranderd te laten op 2,25 procent.

Op de aandelenbeurzen in New York werden maandag winsten geboekt, geholpen door forse koersstijgingen in de energiesector. Diverse opbeurende berichten over de oliemarkt leidden tot een stevige opmars van de olieprijzen. Ook speculeerden beleggers op een vertraging in de plannen van de Fed om de rente te verhogen.

Op Wall Street sloot de Dow-Jonesindex 0,7 procent hoger op 17.880,85 punten. De S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2080,62 punten en de Nasdaq ging 0,6 procent vooruit tot 4917,32 punten.

Euro

De Europese aandelenbeurzen waren maandag nog sloten. Donderdag gingen de meeste Europese beurzen met bescheiden winsten het lange paasweekeinde in.

De euro was dinsdag voor aanvang van de aandelenhandel 1,0942 dollar waard, tegen 1,0870 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent goedkoper op 51,70 dollar. Brentolie zakte 1,1 procent in prijs tot 57,50 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen