ECO3 okt '15 14:49

Ook verkoopstop Volkswagens in Australië

Auteur: ANP Nieuws

SIDNEY (ANP) - Volkswagen schort de verkoop van auto's die mogelijk betrokken zijn bij het dieselschandaal in steeds meer landen op.

EPA
EPA

Zaterdag zette het Duitse autoconcern de levering van een aantal modellen in Australië tijdelijk stop. Dit gebeurde eerder al in Nederland en diverse andere landen.

De aankondiging van zaterdag kwam na uitvoerige gesprekken tussen Volkswagen Australia, de Australische overheid en consumentenautoriteiten. Volkswagen hangt 'Down Under' net als in veel andere landen juridische procedures en mogelijk forse schadeclaims en boetes boven het hoofd. De Australische mededingings- en consumentenwaakhond is een onderzoek begonnen naar eventuele misleiding van consumenten.

Consumentenorganisaties in Europa deden vrijdag nog een grootschalige oproep aan Volkswagen om onmiddellijk te stoppen met de verkoop en distributie van alle auto's die zijn uitgerust met uitstootverbloemende software. Het steekt de organisaties dat nog altijd niet duidelijk is welke merken en types nu precies bij het schandaal betrokken zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen