ECO10 apr '15 11:46

Beurzen breiden winsten uit

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen werden vrijdagochtend de winsten van een dag eerder verder uitgebreid.

ANP
ANP

De daling van de euro, speculatie op meer overnames en de hoop op meevallende bedrijfsresultaten stuwden de Europese graadmeters naar meerjarige hoogtepunten.

,,De enige weg op de beurzen lijkt omhoog te lopen. Door de lage rente is geld goedkoop en dat zorgt voor overnamespeculatie in de markt. Voor de rest verloopt de handel relatief rustig en wordt vooral uitgekeken naar het kwartaalcijferseizoen dat volgende week echt losbarst", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,5 procent hoger op 504,68 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 776,30 punten. De beurzen in Londen en Parijs kregen er respectievelijk 0,3 en 0,2 procent bij. In Frankfurt was de winst ruim 1 procent.

Corbion

Grootste stijger in de AEX was het Franse kabelbedrijf Altice met een plus van 3,5 procent. Wolters Kluwer was de enige daler met een verlies van 0,6 procent. De informatieleverancier had te kampen met een adviesverlaging door analisten van Exane.

In de MidKap stond Corbion onderaan met een min van 2,6 procent. ING haalde de producent van chemicaliën en voedingsingrediënten van zijn favorietenlijst en SNS verlaagde zijn beleggingsadvies voor het aandeel. Corbion maakte daarnaast een kleine overname in de Verenigde Staten bekend.

Euro

Bij de kleinere bedrijven verloor Brill 0,1 procent. De wetenschappelijk uitgever heeft de omzet in het eerste kwartaal licht zien dalen ten opzichte van een jaar eerder.

In Parijs klom Carrefour 2 procent. De Franse supermarktketen heeft in het eerste kwartaal van 2015 fors meer omzet geboekt. Deutsche Bank steeg 0,5 procent in Frankfurt. De grootste bank van Duitsland nadert volgens ingewijden een miljardenschikking met de Amerikaanse en Britse autoriteiten in het fraudeschandaal rond de Liborrente.

De euro was 1,0595 dollar waard, tegen 1,0675 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,1 procent tot 50,23 dollar. Een vat Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 56,33 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen