ECO10 mei '15 13:33

'TPG nadert overname Cushman & Wakefield'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De investeringsmaatschappij TPG Capital is dicht bij een overname van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

ANP
ANP

Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Met de deal zou een bedrag van circa 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) gemoeid zijn. TPG is volgens de bronnen van plan om na de overname Cushman & Wakefield te combineren met branchegenoot DTZ Group, die eind vorig jaar in handen kwam van de Amerikaanse durfkapitalist. Door die fusie zou één van de grootste dienstverleners op het gebied van commercieel vastgoed ter wereld ontstaan.

Cushman & Wakefield is grotendeels in handen van de Italiaanse zakenfamilie Agnelli. Het in 1917 opgerichte Cushman & Wakefield is actief in zestig landen en heeft ongeveer 16.000 mensen in dienst. Ingewijden lieten in februari weten dat Cushman & Wakefield te koop is gezet en dat banken waren ingehuurd om een koper te zoeken.

Concurrentie

Naar verluidt kan al op korte termijn een transactie bekend worden gemaakt. Er zou echter geen zekerheid zijn dat de deal definitief doorgaat.

TPG zou bij de overnamestrijd rond Cushman & Wakefield meerdere concurrenten hebben gehad. Eerder werd door ingewijden gemeld dat er ook vanuit China interesse was voor het vastgoedbedrijf uit New York.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen