ECO30 apr '15 19:55

Wall Street weer lager

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag na de ochtendsessie eensgezind in de min, na een dag eerder ook al met verlies te zijn geëindigd.

ANP
ANP

Beleggers kauwden nog op de uitlatingen van de Federal Reserve en kregen opnieuw een reeks bedrijfscijfers te verwerken.

De Dow-Jonesindex stond halverwege de handelsdag 0,6 procent lager op 17.931 punten. De brede S&P 500 verloor 0,6 procent tot 2093 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,1 procent omlaag tot 4969 punten.

Olieconcerns ExxonMobil en ConocoPhillips, die hun kwartaalresultaten bekendmaakten, boekten een winst van respectievelijk 0,2 en 0,7 procent. Beide bedrijven zagen de winst hard teruglopen door de enorme daling van de olieprijs. De winst van Exxon was echter aanzienlijk hoger dan analisten gemiddeld voorspelden en het bedrijf besloot zijn dividend te verhogen.

NXP

Het in New York genoteerde Nederlandse chipbedrijf NXP koerste 2,2 procent hoger. Mede als gevolg van de dure Amerikaanse munt dook het concern in de rode cijfers, al bleek de aangepaste winst bemoedigend. Colgate-Palmolive (min 2,1 procent) verkocht meer tandpasta en shampoo dan een jaar eerder, maar zag de omzet toch dalen door de negatieve wisselkoerseffecten.

Die zaten ook mediabedrijf Viacom dwars. Het moederbedrijf van MTV, Comedy Central en Paramount Pictures noteerde 2,2 procent lager nadat het voorbeurs een nettoverlies openbaarde als gevolg van de dure munt. Viacom schreef verder onder meer af op series die over hun top heen zijn.

Apple

Zwaargewicht Apple verloor 2,4 procent. Volgens The Wall Street Journal loopt de productie van de Apple Watch vertraging op doordat een Chinese toeleverancier ondeugdelijke onderdelen heeft geleverd. Daardoor zou het bedrijf voorlopig minder apparaten kunnen leveren dan gepland.

De euro was 1,1201 dollar waard, tegen 1,1185 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 59,30 dollar. Brentolie werd 1 procent duurder en werd verhandeld voor 66,50 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen