ECO25 nov '15 15:56

Wall Street opent in de plus

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openden woensdag licht hoger, mede dankzij gunstige macro-economische cijfers over de arbeidsmarkt en de industrie.

ANP
ANP

In het eerste handelsuur krijgen beleggers op Wall Street nog cijfers voorgeschoteld over de dienstensector, de huizenmarkt, het consumentenvertrouwen en de olievoorraden.

Enkele minuten na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 17.825 punten. De S&P 500 steeg een fractie tot 2089 punten en de Nasdaq ging 0,1 procent vooruit tot 5108 punten.

De fabrikant van landbouwmachines Deere (pus 4,3 procent) publiceerde voor opening van de handel resultaten die beter waren dan verwacht. Ook biotechnologieconcern Baxalta (plus 1,4 procent) deed goede zaken. Farmaceut Shire (min 1,6 procent) zou werken aan een nieuw overnamebod, nadat een eerder vijandig bod van 30 miljard dolllar was verworpen door Baxalta.

HP Inc, het nieuwe bedrijf waarin de pc- en printeractiviteiten van Hewlett-Packard zijn ondergebracht, ging ruim 11 procent onderuit. Het concern kwam dinsdag nabeurs met tegenvallende winstprognoses.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen