ECO23 nov '15 19:50

Weinig reuring op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York kwamen maandag nauwelijks van hun plaats.

ANP
ANP

Beleggers kauwden onder meer op tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie en woningmarkt.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York nagenoeg onveranderd op 18.819 punten. De bredere S&P 500 ging 0,1 procent omhoog naar 2092 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,2 procent bij en stond op 5114 punten.

Kort na opening van de handel bleek uit cijfers van marktonderzoeker Markit dat de Amerikaanse industrie deze maand minder hard groeit dan in oktober. Ook werd bekend dat de verkoop van bestaande woningen in oktober sterker is ingezakt dan economen hadden verwacht.

Megafusie

Blikvangers op Wall Street waren de farmaceuten Pfizer en Allergan, die een megafusie aankondigden waarmee een bedrag van 160 miljard dollar gemoeid is. Beleggers waren niet bijzonder onder de indruk; beide aandelen leverden rond de 2 procent in.

Pfizer was daarmee ook meteen de sterkste daler onder de hoofdfondsen. Ook smartphonemaker Apple was uit de gratie, gezien het koersverlies van 1 procent. Bovenaan de Dow prijkte Coca-Cola met een winst van 1,6 procent. Olieconcern Chevron en doe-het zelf-keten Home Depot wonnen allebei 1,5 procent.

Geldautomaten

Geldautomatenmaker Diebold weet eveneens de ogen van beleggers op zich gericht. Het bedrijf kondigde aan zijn Duitse branchegenoot Wincor Nixdorf over te nemen. Beleggers reageerden ook op deze deal weinig enthousiast en zetten het aandeel 7,6 procent lager.

Restaurantketen Chipotle Mexican Grill herstelde met een plus van 4 procent van de forse klap die het eind vorige week kreeg. Het aandeel ging vrijdag 12 procent onderuit nadat was gebleken dat een aantal mensen onlangs e.coli heeft gekregen na een bezoek aan een restaurant van de keten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen