ECO9 apr '15 12:02

Beurzen hervatten opmars

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen wisten donderdagmiddag de stijgende lijn weer op te pakken na de verliesbeurt van een dag eerder.

ANP
ANP

Sterker dan verwachte Duitse exportcijfers boden steun aan de handel. Op Beursplein 5 werd de omzet over het eerste kwartaal van Fagron positief ontvangen.

,,De beurzen pakken de draad weer op. De dips in de markt lijken steeds korter te worden. Na de overnamedeal van Shell en het Britse BG zullen er waarschijnlijk meer overnames volgen, en niet alleen in de energiesector. Geld is goedkoop en bedrijven zullen het goedkope geld gaan gebruiken om overnames te financieren", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,7 procent hoger op 500,75 punten. De MidKap klom 1,1 procent tot 774,07 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tussen 0,5 en 0,9 procent vooruit.

Wolters Kluwer

Grootste stijger in de AEX was informatieleverancier Wolters Kluwer met een winst van 1,7 procent. Uitzender Randstad won 1,5 procent na een adviesverhoging door Bank of America Merrill Lynch. Speciaalchemiebedrijf DSM sloot de rij met een verlies van 0,4 procent.

In de MidKap behoorde Fagron, het voormalige Arseus, tot de sterkste stijgers met een plus van 4,6 procent. De toeleverancier aan apotheken zag de omzet in het eerste kwartaal met bijna 30 procent stijgen. Ook handhaafde het bedrijf de verwachtingen voor het gehele jaar. Volgens analisten van KBC waren de cijfers iets beter dan verwacht.

Vivendi

In Parijs won Vivendi 1 procent. Het Franse mediaconcern gaat een extra dividend uitkeren. Ook overweegt Vivendi verdere uitbetalingen aan beleggers. De onderneming komt daarmee tegemoet aan de eisen van de activistische belegger Peter Schoenfeld.

De automakers waren in trek bij beleggers na sterke Europese autoverkopen. Renault klom in Parijs 2,4 procent en in Frankfurt kreeg BMW 1,8 procent bij.

De euro was 1,0743 dollar waard, tegen 1,0800 dollar bij het slot van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent duurder en kostte 51,71 dollar. Brentolie steeg 2,7 procent in prijs en werd verhandeld op 57,05 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen