ECO8 okt '15 19:46

Techsector opnieuw onder druk op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Dow-Jonesindex en de S&P 500 kwamen donderdag amper in beweging omdat beleggers besloten te wachten op de publicatie van de notulen van de rentevergadering van de Fed drie weken geleden.

EPA
EPA

De Nasdaq zuchtte echter onder verliezen bij onder meer eBay, Apple en Facebook. De technologiesector stond voor de derde keer in vier handelsdagen onder druk.

Halverwege de handelsdag stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent hoger op 16.935 punten, terwijl de S&P 500 onveranderd was op 1995 punten. De Nasdaq verloor 0,7 procent tot 4759 punten.

,,Normaal gesproken stellen de notulen niet veel voor. Deze keer zullen ze echter aandachtig worden bestudeerd om te zien hoe de verhoudingen liggen binnen het beleidsbepalende orgaan van de Fed en of de kans op een renteverhoging dit jaar nog aanwezig is'', zei een handelaar.

Zwakte

In de maanden voor de rentevergadering van 16 en 17 september werd een verhoging zo goed als zeker geacht. Door zorgen over China en de zware beursverliezen die daarop volgden, nam die overtuiging echter gestaag af. De Fed handhaafde het historisch lage tarief van 0 tot 0,25 procent en sprak daarbij zijn zorgen uit over de economische zwakte in opkomende markten, waaronder China.

Amazon en eBay verloren respectievelijk 2,8 en 7 procent nadat marktonderzoeker ChannelAdvisor tegenvallende omzetcijfers van beide bedrijven bekendmaakte over september. De omzet van eBay nam met 1,1 procent toe, het laagste groeitempo sinds februari 2011.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen