ECO17 aug '15 14:49

'Wall Street licht in het rood bij opening'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters openen maandag naar verwachting met een klein verlies.

EPA
EPA

Beleggers maken zich op voor een relatief nieuwsluwe handelsdag. Het aandeel Tesla Motors staat in de belangstelling, nadat Morgan Stanley liet weten de toekomst van de fabrikant van elektrische auto's rooskleurig in te zien.

Grote bedrijfsresultaten blijven maandag uit. Voorbeurs gaf Estée Lauder een kijkje in de boeken. De cosmeticafabrikant zette een winst in de boeken die hoger was dan de gemiddelde verwachting van analisten. Wel lag de omzet in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van Estée Lauder lager dan geraamd.

General Electric (GE) noteert in de voorbeurshandel een bescheiden plus. Het industrieconcern krijgt naar verwachting spoedig toestemming van de Europese toezichthouders om de energietak van het Franse Alstom over te nemen. GE wil de divisie voor 12,4 miljard euro overnemen.

Tesla

Tesla kon vorige week al op aandacht rekenen nadat het bekendmaakte 2,7 miljoen aandelen uit te gaan geven. Maandag liet zakenbank Morgan Stanley weten zijn koersdoel voor Tesla te verhogen. De bank verwacht dat het bedrijf voorop zal gaan in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Investeerders reageerden verheugd. Voorbeurs staat het aandeel ruim 5 procent in de plus.

Verder bleek dat de industriële bedrijvigheid in de economisch belangrijke staat New York in augustus flink is gekrompen. De zogeheten Empire State-index daalde naar het laagste niveau sinds april 2009.

Fed-notulen

Er wordt vooral uitgekeken naar de publicatie van de Fed-notulen later deze week. Ook komen nog cijfers over onder meer de Amerikaanse huizenmarkt en de inflatie in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,4 procent in de plus op 17.477,40 punten. De brede S&P 500 klom 0,4 procent naar 2091,54 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 5048,23 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen