ECO27 mrt '15 13:54

'Rustige opening verwacht op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen vrijdag naar verwachting zonder grote uitslagen.

EPA
EPA

Beleggers blijven afwachtend na de reeks van negatieve handelssessies van deze week. Daarbij wordt onder meer uitgekeken naar een toespraak van Fed-voorzitter Janet Yellen.

Voorbeurs bleek uit een nieuwe raming dat de Amerikaanse economie in het afgelopen kwartaal met 2,2 procent is gegroeid op jaarbasis. Die groei was even sterk als bij de vorige schatting werd gemeld. De vooruitgang van 's werelds grootste economie was vooral te danken aan de uitgaven van consumenten.

Yellen spreekt kort voor de slotbel op een bijeenkomst in San Fransisco. Beleggers hopen daarbij meer inzicht te krijgen in het moment waarop de Federal Reserve de rente in de VS zal verhogen. De kans dat Yellen daarover zal uitweiden lijkt echter klein.

Amazon

Qua bedrijfsnieuws weet onder meer Amazon de ogen op zich gericht. De internethandelaar zou volgens Forbes gesprekken voeren met online retailer Net-a-Porter over een overname. Het zou gaan om de grootste overname van Amazon ooit, met een geschatte waarde van omgerekend zo'n 2 miljard euro, meldden ingewijden.

Ook BlackBerry kan bogen op bovengemiddelde interesse nadat het zijn jaarcijfers openbaarde, net als sportschoenenmerk Finish Line.

Orexigen Therapeutics

Farmaceut Orexigen Therapeutics zag zijn beurswaarde in de voorbeurshandel flink stijgen. Europese toezichthouders hebben positief geadviseerd over zijn geneesmiddel tegen overgewicht.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 0,2 procent in de min op 17.678,23 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,2 procent, naar 2056,15 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 4863,36 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen