ECO7 apr '15 16:47

Weer 18 bv's vastgoedhandelaar Lips failliet

Auteur: ANP Nieuws

DEN BOSCH/AMSTERDAM/ZUTPHEN (ANP) - Drie rechtbanken hebben dinsdag nog eens achttien bv's uit het vastgoedbedrijf van de Brabantse ondernemer Roger Lips failliet verklaard.

ANP
ANP

Een medewerker van curator Ruud Dekker die de faillissementen heeft aangevraagd, heeft dat gezegd.

Dekker wil in stappen het hele concern van Lips failliet laten verklaren. Volgens hem is het concern met ruim 150 bv's technisch bankroet. Er is een nettoschuld van 200 miljoen euro, zegt hij.

De rechtbank in Amsterdam verklaarde dinsdag onder andere de topholding van het concern (Lips Group) failliet. Ook de bv van het gesloten Rotterdamse zwembad Tropicana werd failliet verklaard. Volgens de curator is er voor het zwemparadijs eerder al interesse getoond door meerdere partijen. En terwijl het ABN AMRO eerder niet lukte, is de curator er dinsdag in geslaagd om de vennootschap Berzona failliet te laten verklaren. ABN AMRO zegt nog 11,8 miljoen euro tegoed te hebben van deze bv.

Faillissementsfraude

Lips wordt verdacht van faillissementsfraude. In 2013 ging hij persoonlijk failliet. Privé staat hij voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken. Later gingen ook steeds meer bv's van hem failliet. De teller staat nu op ruim veertig.

Lips is vooral bekend omdat hij een van de grote vastgoedklanten is die de SNS Bank in problemen brachten. Curatoren verwijten hem onder meer dat hij niet meewerkt aan de afwikkeling van de faillissementen en dat hij tegoeden heeft weggesluisd om schuldeisers te benadelen.

De Udense vastgoedhandelaar sloeg eind 2013 op de vlucht naar het buitenland en woont op dit moment in Dubai.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen