ECO28 nov '15 17:59

Financials werken samen aan 'klimaatmeetlat'

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Elf Nederlandse financiële instellingen richten een platform op onder de naam Platform Carbon Accounting Financials (PCAF).

ANP
ANP

Het doel is om methoden waarmee de klimaatimpact van hun investeringen en financieringen wordt gemeten, samen verder te ontwikkelen.

De instellingen maakten dit zaterdag bekend na een bijeenkomst met staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu), die Nederland vertegenwoordigt bij de klimaattop in Parijs. De samenwerking moet eenduidige meetmethoden opleveren. Naar eigen zeggen is dat de eerste stap waarmee financiële instellingen hun negatieve voetafdruk kunnen verlagen.

De instellingen roepen de onderhandelaars in Parijs op in hun onderhandelingen rekening te houden met de rol die beleggers en instellingen kunnen spelen bij de realisatie van klimaatdoelstellingen.

Het samenwerkingsverband bestaat uit ABN AMRO, Actiam, APG, ASN Bank, FMO, MN Services, PGGM, SNS Bank, Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Triodos Bank.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen