ECO9 apr '15 19:42

Wall Street boekt kleine winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden donderdag na een wisselende ochtendsessie op een kleine winst.

EPA
EPA

Energiebedrijven profiteerden van het herstel van de olieprijs, terwijl de kwartaalresultaten van aluminiumbedrijf Alcoa met teleurstelling werden ontvangen.

Na vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,1 procent in de plus op 17.916 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 2085 punten. De door technologiebedrijven gedomineerde Nasdaq ging 0,1 procent omhoog naar 4956 punten.

Alcoa was woensdag traditiegetrouw het eerste grote bedrijf op Wall Street dat zijn kwartaalresultaten publiceerde. Het bedrijf meldde in het eerste kwartaal geprofiteerd te hebben van een sterkere vraag vanuit de luchtvaart- en autosector. Toch bleven de cijfers enigszins achter bij de verwachting van analisten. Het aandeel zakte bijna 4 procent.

Olieprijs

De olieprijs herstelde weer enigszins van de forse daling op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,7 procent tot 51,75 dollar. Oliebedrijven Halliburton en Andarko Petroleum profiteerden met koerswinsten van 4 en 3 procent. In de Dow kregen oliereuzen Chevron en ExxonMobil er 0,2 procent bij.

Chipfabrikant Altera won 4 procent, na een aanvankelijk stevig verlies. Volgens ingewijden heeft het bedrijf een overnamebod van de grotere branchegenoot Intel (plus 0,5 procent) afgewezen. Marktpartijen zouden er nu echter op rekenen dat het bedrijf het bod alsnog in overweging zal moeten nemen.

Zynga

De maker van internetspelletjes Zynga leverde 15 procent van zijn beurswaarde in. Beleggers reageerden niet opgetogen op de aankondiging dat oprichter Mark Pincus weer de leiding krijgt over het bedrijf, dat last heeft van zware concurrentie. Volgens analisten is het zeer de vraag of hij voor een ommekeer kan zorgen bij de maker van FarmVille.

Ook interieurwinkelketen Bed, Bath & Beyond hoorde bij de grotere verliezers, met een min van 6 procent. Het bedrijf presenteerde tegenvallende kwartaalcijfers en een volgens kenners teleurstellende verwachting voor de komende tijd.

De euro was donderdag aan het begin van de avond 1,0660 dollar waard, tegen 1,0675 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen