ECO24 apr '15 16:12

Kleine winsten op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen stonden vrijdagmiddag op een kleine winst.

ANP
ANP

In Amsterdam vielen vooral de kwartaalresultaten van enkele kleinere bedrijven in goede aarde.

De AEX-index stond om 15.50 uur 0,1 procent in de plus op 503,43 punten. De MidKap ging 0,3 procent vooruit tot 772,11 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er 0,1 tot 0,5 procent bij.

De hoofdindex in Athene won bijna 3 procent. De ministers van Financiën van de eurolanden kwamen vrijdag bijeen voor overleg over de situatie in Griekenland. De Griekse regering werd daar nogmaals opgeroepen echt werk te maken van de onderhandelingen over de aanpak van de economie. Zonder lijst met hervormingen geen geld, was de uniforme boodschap van de euroministers.

MidKap

De AEX werd aangevoerd door staalbedrijf ArcelorMital, dat zonder direct aanwijsbare reden 6 procent won. KPN volgde met een plus van 5 procent, na een positief advies door analisten van Goldman Sachs. Zij zien in het telecombedrijf nog altijd een mooie overnamekandidaat.

In de MidKap werd Corbion met een koerswinst van ruim 8 procent beloond voor zijn kwartaalresultaten. Het voormalige CSM voerde zijn resultaten in de eerste drie manden van dit jaar stevig op, onder meer dankzij gunstige valuta-effecten.

Ballast Nedam

Voedingsmiddelenbedrijf Wessanen won ook circa 8 procent na mooie kwartaalresultaten. Het bedrijf profiteert van de toenemende populariteit van biologische voeding en zuivelvervangende dranken.

Ballast Nedam leverde ruim 6 procent in. De bouwer zou vrijdag eigenlijk de jaarresultaten bekendmaken, maar stelde de publicatie opnieuw uit vanwege de voortslepende onderhandelingen over de financiering van het bedrijf.

Euro

Electrolux won 10 procent in Stockholm na sterke kwartaalcijfers van het Zweedse moederbedrijf van merken als AEG en Zanussi. In Parijs werden de kwartaalresultaten van de Franse automaker Renault beloond met een koerswinst van meer dan 3 procent.

De euro stond op 1,0855 dollar, tegen 1,0805 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op donderdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 56,95 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,2 procent naar 64,97 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen