ECO12 mrt '15 09:18

Weer kritiek Athene op Europese Centrale Bank

Auteur: ANP Nieuws

ATHENE (ANP) - De Griekse minister van Financiën Gianis Varoufakis heeft in de schuldenstrijd weer uitgehaald naar de Europese Centrale Bank (ECB).

EPA
EPA

Het instituut zou de Griekse regering verstikken. ,,Vanuit mijn oogpunt voert de ECB een politiek tegen onze regering die haar de lucht om te ademen ontneemt'', aldus de bewindsman tegen de tv-zender Mega.

Griekse banken zijn voor steun afhankelijk van de Europese Centrale Bank, maar recentelijk heeft ECB-president Mario Draghi gezegd dat die steun niet altijd kan blijven doorgaan.

Varoufakis bevestigde dat mensen van de Instituties - voorheen bekend als de trojka van Europese Unie, Europese Centrale Bank en Internationaal Monetair Fonds - donderdag in Athene aan het werk gaan. Ze zullen hervormingen tegen het licht gaan houden die de Griekse regering heeft ingezet om tegemoet te komen aan de internationale eisen. De mensen werken vanuit een hotel waar ze de documenten overhandigd krijgen. De controleurs zijn zeer ongeliefd bij de Griekse bevolking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen