ECO27 mei '15 11:43

Licht herstel op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen toonden woensdagmiddag overwegend een licht herstel, na de zware verliezen een dag eerder.

ANP
ANP

Op het Damrak verwerkten beleggers de eerstekwartaalcijfers van Ahold. Ook bleef het Griekse schuldendrama boven de markt hangen.

,,Per saldo zit er weinig beweging in de beurzen. De AEX-index beweegt de laatste tijd grofweg tussen de 480 en 510 punten, en we zitten weer een beetje aan de bovenkant van die range. Grote stappen verder omhoog zitten er waarschijnlijk niet meer in, maar het rendement voor het jaar is al gemaakt", aldus Sijmen Plomp, partner bij Ambassador Investments.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 0,2 procent hoger op 497,35 punten. De MidKap klom ook 0,2 procent, naar 751,02 punten. De beurzen in Parijs en Londen kregen er 0,3 en 0,5 procent bij. In Frankfurt stond de DAX-index 0,1 procent in de min.

Ahold

De hoofdindex in Athene steeg 1,3 procent. Vertegenwoordigers van de Griekse regering praten woensdag in Brussel opnieuw met hun schuldeisers, in een poging tot overeenstemming te komen over de verdere verstrekking van noodleningen aan Griekenland.

Ahold noteerde een fractie in de min in de AEX. Het supermarktconcern wist zijn winst in het afgelopen kwartaal te verviervoudigen. Volgens analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen viel het resultaat aan de operationele kant wel wat tegen. Ahold deed geen nadere mededelingen over de onlangs aangekondigde fusiegesprekken met het Belgische Delhaize (min 0,4 procent).

NN Group

Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) verloor 1,1 procent. ING (plus 0,6 procent) heeft opnieuw aandelen NN verkocht, waardoor het belang in het voormalige bedrijfsonderdeel is afgenomen tot 42,4 procent.

In Dublin klom Aer Lingus 1,9 procent. De Ierse overheid doet haar belang van 25 procent in de budgetmaatschappij over aan IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia. Door de deal is IAG (plus 0,8 procent) weer een stap dichter bij de volledige overname van Aer Lingus.

De euro was met 1,0885 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 58,23 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,2 procent tot 63,84 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen