ECO10 okt '15 07:22

IMF houdt hoop op steun VS voor hervorming

Auteur: ANP Nieuws

LIMA (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hoopt nog altijd dat de Amerikaanse politiek dit jaar definitief instemt met de al jaren geleden afgesproken hervormingen binnen het instituut.

EPA
EPA

Die moeten de slagkracht van het IMF vergroten en opkomende economieën een grotere stem geven binnen het fonds. De voorstellen moet nog door het Amerikaanse parlement worden goedgekeurd, maar stuiten daar op bezwaren van de Republikeinen.

,,Ik hoop dat de VS het proces serieus nemen en nog dit jaar instemmen'', zei IMF-topvrouw Christine Lagarde vrijdag (plaatselijke tijd) na afloop van de jaarvergadering van het IMF in Lima. ,,De VS hebben zelf een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van het fonds en bij de verdere uitbreidingen. Dat gebeurde ook onder Republikeinse presidenten.''

De 188 IMF-lidstaten lieten in hun verklaring nogmaals weten ,,diep teleurgesteld'' te zijn in het Amerikaanse verzet. De lidstaten bereikten in 2010 al overeenstemming over de hervormingen, maar de definitieve invoering is sindsdien onmogelijk gebleken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen