ECO18 aug '15 17:54Aangepast op 18 aug '15 18:13

Damrak sluit beursdag met winst af

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan.

EPA
EPA

Beleggers haalden de schouders op over een nieuwe flinke koersval op de Chinese aandelenmarkt eerder op de dag. Elders in Europa was het sentiment op de beursvloeren niet zo positief.

Op het Damrak sloot de toonaangevende AEX-index 1 procent hoger op 479,01 punten. De MidKap, waaruit het failliete installateursbedrijf Imtech is weggevallen, steeg 0,2 procent tot 686,73 punten. De belangrijkste beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs leverden 0,2 tot 0,4 procent in.

ING was met een plus van 3,1 procent de sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen. Ook kabelbedrijf Altice en verzekeraar Aegon kregen er rond de 3 procent bij. Staalconcern ArcelorMittal stond onderaan de hoofdindex met een verlies van 0,9 procent, oliemaatschappij Shell leverde 0,7 procent in.

Galapagos

Bij de middelgrote fondsen was Galapagos de grote winnaar. Het Belgische biotechnologiebedrijf kreeg er 8,4 procent bij. TKH stond onderaan de MidKap met een verlies van 4,1 procent. Analisten van Rabobank vinden de winstprognose die het Twentse technologiebedrijf dinsdag gaf voor 2015 aan de magere kant.

De handel in Imtech (min 17 procent) werd dinsdag hervat, maar het failliete bedrijf maakt geen deel meer uit van de MidKap-index. Maandagmiddag werd gemeld dat het onderdeel Traffic & Infra van Imtech zal worden overgenomen door investeringsmaatschappij Egeria.

Chocolade

In Zürich werd Lindt & Sprüngli 2,4 procent meer waard. De Zwitserse chocoladeproducent zag de nettowinst in de eerste helft van het jaar stijgen en handhaafde zijn omzetdoelstelling voor het gehele boekjaar.

De euro was 1,1026 dollar waard, tegen 1,1077 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent naar 42,17 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 48,60 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen