ECO24 nov '15 09:57

AEX opent in mineur

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdagochtend in de min geopend.

ANP
ANP

Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen lager. Beleggers bleven voorzichtig vanwege de aanhoudende terreurdreiging in Brussel. Daarnaast wordt gewacht op een Duits vertrouwenscijfer en het Amerikaanse consumentenvertrouwen, die later op de dag op het programma staan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,4 procent lager op 459,57 punten. De MidKap daalde 0,9 procent naar 689,62 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 1,5 procent.

Grootste daler in de AEX was het Franse kabelbedrijf Altice met een verlies van 6,5 procent. Het bedrijf leverde daarmee de winst van een dag eerder weer in. Investeringsvehikel Next, dat in handen is van Altice-oprichter Patrick Drahi, wil het recht van zijn optieconstructie uitvoeren om 7,5 procent van de aandelen Altice te verkopen.

MidKap

Het Frans-Nederlandse vastgoedconcern Unibail-Rodamco verloor 2,6 procent, na een adviesverlaging door Goldman Sachs. Verzekeraar Delta Lloyd was de enige stijger met een winst van 0,6 procent.

In de MidKap waren geen stijgers te bekennen. Bodemonderzoeker Fugro stond onderaan met een min van bijna 3 procent na een adviesverlaging.

Londen

Op de lokale markt klom Intertrust meer dan 4 procent. De Nederlandse financiële dienstverlener, die vorige maand naar de beurs ging, profiteerde van koopadviezen van onder meer ABN AMRO en Deutsche Bank.

In Londen zakte Kingfisher ruim 2 procent. De grootste doe-het-zelfketen van Europa zag de winst in het afgelopen kwartaal dalen en deed het daarmee slechter dan analisten hadden verwacht.

Euro

Rolls-Royce won 0,7 procent. De Britse motorenfabrikant gaat verder in de kosten snijden. Daarbij moet onder meer een aantal managementlagen er aan geloven. De nieuwe topman Warren East noemde de ingrepen ,,pijnlijk maar noodzakelijk".

De euro noteerde dinsdagochtend op 1,0646 dollar, tegen 1,0605 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent tot 42,30 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder en kostte 45,45 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen