ECO19 nov '15 21:36Aangepast op 19 nov '15 22:23

Debutanten scoren op vlak Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Nieuwkomers waren donderdag de blikvangers in een verder matte beurssessie op Wall Street.

ANP
ANP

Het bedrijf achter datingapp Tinder, Match Group, en internetbetalingsdienst Square werden door beleggers met open armen en stevige koerswinsten ontvangen.

De Dow-Jonesindex eindigde nagenoeg onveranderd op 17.732,75 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent omlaag naar 2081,24 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq week met 5073,64 punten eveneens nauwelijks af van de slotstand van woensdag.

Square maakte bij zijn debuut op Wall Street een koerssprong van 45 procent. Het bedrijf dat werd opgericht door Twitter-topman Jack Dorsey werd voor 9 dollar per aandeel naar de beurs gebracht, waarmee de opbrengst lager was dan de eerder aangekondigde bandbreedte van 11 tot 13 dollar. Het aandeel eindigde zijn eerste handelsdag echter op 13,07 dollar.

Match Group

Match Group won 23 procent. Het bedrijf moest vlak voor de beursgang wel door het stof vanwege een interview van de baas van onderdeel Tinder, Sean Rad. Daarin werden aantallen gebruikers van de app en door hen uitgevoerde 'swipes' gemeld die veel hoger waren dan Match eerder zelf bekendmaakte. Donderdag liet het bedrijf officieel weten dat de cijfers niet kloppen en dat Rad niet bevoegd is om uitspraken te doen over Match.

De Dow Jones werd aangevoerd door Intel. De chipfabrikant won 3,4 procent, dankzij de voorspelling dat de verkopen volgend jaar waarschijnlijk met zo'n 5 procent zullen groeien. Ook andere grote namen als Apple (plus 1,3 procent) en Coca-Cola (plus 2 procent) deden het goed.

Olie

Pfizer stond in de onderste regionen van de lijst met dertig hoofdfondsen. De farmaceut leverde 3 procent in na berichten dat de fabrikant van Viagra daadwerkelijk samen lijkt te gaan met Botox-producent Allergan. Pfizer zou daarbij bereid zijn tot 150 miljard dollar te betalen voor Allergan, waarvan de beurskoers donderdag bijna 3 procent daalde.

Best Buy verloor 2,1 procent. De elektronicaketen kwam met tegenvallende omzetcijfers en verwachtingen naar buiten. Koffiemaker Keurig Green Mountain werd 18 procent meer waard, dankzij beter dan verwachte kwartaalresultaten. Softwarebedrijf Salesforce kreeg er ruim 4 procent bij, na de publicatie van zonnige vooruitzichten.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent tot 40,48 dollar. De euro werd voor 1,0735 dollar verhandeld, tegen 1,0760 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Gerelateerde artikelen