ECO6 aug '15 09:41

Russen keuren deal mediaconcern Sanoma af

Auteur: ANP Nieuws

HELSINKI (ANP) - Een deal van mediaconcern Sanoma in Rusland is afgekeurd door de autoriteiten in het land.

EPA
EPA

Het gaat om de verkoop van het belang in Fashion Press, dat populaire bladen als Cosmopolitan en Esquire uitgeeft. Welke bezwaren de Russen precies hebben, is niet bekend.

Dat liet het Finse moederbedrijf van de Nederlandse tv-zenders van SBS, nieuwswebsite nu.nl en tijdschriften als Libelle en Donald Duck, donderdag weten. Sanoma zit voor 50 procent in Fashion Press en wilde het van de hand doen aan het Amerikaanse Hearst. Maar de Russische overheidscommissie die buitenlandse investeringen in de gaten houdt, weigerde groen licht te geven.

De Finnen willen graag weg uit Rusland en zijn nu opnieuw met partijen in gesprek gegaan om het belang te slijten. Het bedrag dat met de deal was gemoeid, is nooit naar buiten gebracht.

Grazia

Eerder dit jaar trok Sanoma zich ook al terug uit Delovoi Standard, het krantenbedrijf achter de bekende zakenkrant Vedomosti, en uit United Press, de Russische uitgever van bladen als The Moscow Times, Men's Health en National Geographic.

Sanoma is verder nog betrokken bij één titel in Rusland: Grazia. Het bedrijf kijkt nog of het verder wil met dit blad of niet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen