ECO9 jan '15 15:01

'Lagere opening op Wall Street'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen de laatste handelsdag van de week waarschijnlijk iets lager, na de stevige winsten van de afgelopen dagen.

ANP
ANP

Beleggers verwerken vrijdag onder meer het banenrapport dat de Amerikaanse overheid voorbeurs bekendmaakte. Dat toonde aan dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten vorige maand verder is toegenomen.

Per saldo werden vorige maand 252.000 banen gecreëerd in de Amerikaanse economie, exclusief de landbouwsector, tegen 353.000 in november. Economen voorspelden in doorsnee dat er 240.000 banen waren bijgekomen. Het totaal aantal gecreëerde banen in heel 2014 komt daarmee uit op krap 3 miljoen, het hoogste aantal sinds 1999.

Het werkloosheidscijfer in de VS daalde tot 5,6 procent. Dat percentage lag lager dan de gemiddelde verwachting van economen. Die voorzagen dat 5,7 procent van de Amerikaanse beroepsbevolking zonder werk zou zitten.

Macy's

Het aandeel Macy's kan rekenen op de bovengemiddelde belangstelling van beleggers. De warenhuisketen maakte bekend dat het in het afgelopen kwartaal flinke kosten heeft gemaakt voor het sluiten van winkels, herstructureringsplannen en bijzondere waardeverminderingen.

Farmaceut AbbVie voorziet voor heel 2015 een winst die hoger zal liggen dan de gemiddelde verwachting. Het bedrijf denkt onder meer te kunnen profiteren van de recente goedkeuring van een medicijn tegen hepatitis C. Koffieketen Starbucks meldde het vertrek van bestuurder Troy Alstead.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 1,8 procent hoger op 17.907,87 punten en de S&P 500 steeg 1,8 procent tot 2062,14 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq won 1,8 procent tot 4736,19 punten. Door de flinke koerswinsten van de afgelopen twee dagen werden de verliezen die Wall Street in de eerste vijf handelsdagen van dit jaar opliep, vrijwel volledig weggepoetst.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen