ECO26 nov '15 16:04Aangepast op 26 nov '15 16:52

Europese beurzen op winst

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen koersten donderdag in een rustige sessie eensgezind in de plus.

ANP
ANP

Europese beleggers moesten het doen zonder sturing vanuit de Verenigde Staten, waar Wall Street vanwege Thanksgiving Day gesloten bleef. In Amsterdam zorgden overnamespeculaties er voor dat het aandeel van verzekeraar Delta Lloyd tot de koplopers in de AEX behoorde.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde omstreeks 16.40 uur 0,9 procent hoger op 472,31 punten. De MidKap steeg 0,8 procent, naar 698,72 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt dikten tot 1,4 procent aan.

In de AEX was kabelaar Altice koploper met een winst van 8,8 procent. Staalconcern ArcelorMittal deed met een plus van 5,6 procent nauwelijks onder voor de nummer één.

Nationale-Nederlanden

Delta Lloyd (plus 5 procent) completeerde de top drie. Bestuursvoorzitter Lard Friese van concurrent NN Group liet in een interview weten overnames niet uit te sluiten. Friese ging niet in op Delta Lloyd als mogelijke prooi. Dinsdag voedde Rabobank speculatie door op te merken dat NN die branchegenoot mogelijk wil overnemen.

Het aandeel NN (Nationale-Nederlanden) was de grootste daler met een verlies van 2,6 procent.

Infineon

De koers van het Deense Bang & Olufsen stond in Kopenhagen bijna 30 procent hoger. De fabrikant van luxetelevisies en audio-apparatuur heeft meerdere overnamevoorstellen ontvangen die volgens het bedrijf kunnen leiden tot het uitbrengen van een formeel bod.

Infineon Technologies steeg in Frankfurt krap 13 procent tot hoogste niveau in dertien jaar. De Duitse chipfabrikant boekte in het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst en omzet. Ook voor het nieuwe boekjaar voorziet het bedrijf een verdere omzetgroei.

Euro

In Parijs zakte Rémy Cointreau 3,1 procent. Het Franse drankenconcern sloot de eerste helft van zijn gebroken boekjaar af met een hogere winst en omzet. Zonder de positieve invloed van valuta-effecten, waaronder de goedkopere euro, zouden de resultaten echter zijn gedaald.

De euro was 1,0618 dollar waard, tegen 1,0616 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 42,80 dollar, Brentolie werd 1,2 procent goedkoper op 45,63 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen