ECO31 mrt '15 10:29

Vakbondsleden akkoord met sociaal plan V&D

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De leden van CNV Dienstenbond hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor een sociaal plan voor V&D.

ANP
ANP

Ook de collega-vakorganisaties hebben een positieve uitslag kunnen melden, aldus de vakbond dinsdag.

Hiermee is het nieuwe sociaal plan voor de vijftig medewerkers van het servicecentrum op het hoofdkantoor die hun baan verliezen een feit. De belangrijkste afspraken zijn volgens de bonden dat het sociaal plan voor heel V&D geldt en dat ook bij toekomstige reorganisaties medewerkers hierop kunnen terugvallen.

Het akkoord voorziet in een volgens de bonden acceptabele ontslagvergoeding en een budget van 3500 euro per boventallige werknemer voor opleiding en begeleiding naar ander werk en een budget van 500 euro voor juridische bijstand.

Dood spoor

Het sociaal plan geldt tot 1 juli. Dat is afgesproken in verband met de wettelijke aanpassingen in het ontslagrecht en de sociale zekerheid met ingang van die datum. De afspraken zijn wat de vakbonden betreft wel richtinggevend voor een sociaal plan dat gaat gelden na 1 juli.

Het akkoord betreft uitsluitend het sociaal plan. De onderhandelingen over de loonsverlaging die het warenhuisconcern wil doorvoeren voor al zijn werknemers, zitten op een dood spoor.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen