ECO30 sep '15 14:12

'Hebzucht voornaamste oorzaak schandaal VW'

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Het dieselschandaal bij Volkswagen is voornamelijk het gevolg van hebzucht.

EPA
EPA

Dat zei de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble woensdag tegenover RedaktionsNetzwerk Deutschland. De bewindsman voorspelde in het gesprek met het mediabedrijf ,,enorme wijzigingen'' bij de grootste autofabrikant van Europa.

,,Het is hebzucht omwille van roem en erkenning'', zei Schäuble. ,,Zoals de crisis heeft aangetoond is de concurrentie enorm hevig, zeker als je succesvol wilt zijn in de mondiale markt.'' Hij doelde daarmee op de ambitie van Volkswagen in de afgelopen jaren om Toyota voorbij te streven en het grootste autobedrijf ter wereld te worden.

Uiteindelijk, na de afwikkeling van het schandaal, zal Volkswagen niet meer de gigant zijn die het nu is, voorspelde Schäuble. Hij vreesde niet voor een permanente smet op het Duitse blazoen. ,,We zullen sterker uit deze crisis komen.''

Het blad Stern liet woensdag weten dat uit een peiling blijkt dat de helft van de Duitsers vreest voor imagoschade voor de gehele Duitse industrie door de fraude bij Volkswagen. Van de ondervraagden gaf 45 procent aan dat alleen de merken van Volkswagen schade zullen oplopen door de kwestie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen