ECO6 nov '15 07:29

Nikkei sluit week met winst

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De effectenbeurs in Tokio is vrijdag met winst gesloten.

EPA
EPA

De stemming werd gesteund door een zwakkere Japanse yen. Verder werd uitgekeken naar een toespraak van de Japanse centralebankpresident Haruhiko Kuroda en het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag wordt gepubliceerd. De banengroei vormt een belangrijke indicator voor een eventuele renteverhoging in de VS.

De Nikkei eindigde 0,8 procent in de plus op 19.265,60 punten. De Japanse hoofdindex won deze week bijna 1 procent. De geplaagde airbagfabrikant Takata zette de daling en verloor 6,2 procent. Het aandeel gleed daarmee terug tot het niveau van april 2009.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beursgraadmeters een gemengd beeld zien. De Chinese Shanghai Composite klom 1,3 procent en de Hang Seng-index stond tussentijds 0,7 procent in de min. De Britse bank Standard Chartered, die ook een notering heeft in Hongkong, kelderde 6,3 procent na een verlaging van de rating door kredietbeoordelaar Fitch. De All Ordinaries in Sydney won 0,4 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,4 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen