ECO5 aug '15 19:46Aangepast op 5 aug '15 22:25

Overwegend positief slot op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York lieten woensdag een overwegend positief beeld zien.

EPA
EPA

Beleggers verwerkten een tegenvallend cijfer van loonstrookverwerker ADP over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven, maar er kwamen wel goede gegevens over de dienstensector. Walt Disney, dat dinsdag nabeurs zijn boeken opende, stond stevig in de min na teleurstellende berichten.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 0,1 procent lager op 17.540,47 punten. De S&P 500 won 0,3 procent tot 2099,84 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,7 procent omhoog naar 5139,95 punten.

De banengroei in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten kwam in juli uit op 185.000 arbeidsplaatsen, tegen een herziene 229.000 een maand eerder. Economen hadden in doorsnee een groei met 215.000 banen verwacht. Vrijdag komt de overheid met het officiële banenrapport. Daarin worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

Walt Disney

De onderzoeksbureaus ISM en Markit maakten cijfers bekend over de Amerikaanse dienstensector. De bedrijvigheid in de dienstensector nam in juli sterker toe dan een maand eerder. De groei kwam uit op het hoogste niveau in tien jaar.

Walt Disney verloor meer dan 9 procent. Het entertainmentbedrijf zag zowel de omzet als winst stijgen dankzij betere resultaten bij zijn filmstudio en pretparken. De verwachtingen van analisten konden echter niet worden waargemaakt. Ook kwam het concern met voorzichtige geluiden over zijn tak voor kabeltelevisie.

Time Warner

Mediaconcern Time Warner boekte in het tweede kwartaal meer omzet en winst en deed het daarmee beter dan analisten hadden verwacht. Vooral de tv-series en games van dochterbedrijf Warner Bros waren in trek. Desondanks verloor het aandeel 9 procent. Beleggers hadden gehoopt op een verhoging van de winstverwachting.

De maker van computerspelletjes Activision Blizzard sprong bijna 12 procent omhoog, dankzij beter dan verwachte resultaten. Het bedrijf is onder meer bekend van de populaire Call of Duty-spellen.

De euro was 1,0904 dollar waard, tegen 1,0874 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent in prijs tot 45,16 dollar. Brent ging 0,6 procent omlaag naar 49,71 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen