ECO13 apr '15 19:41

Weinig actie op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beursgraadmeters in New York schommelden maandag rond de slotstanden van voor het weekeinde.

EPA
EPA

Beleggers wachten vooral op de kwartaalresultaten van toonaangevende bedrijven en de economische cijfers die later deze week worden gepresenteerd.

Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent in de min op 18.024 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,2 procent, naar 2098 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq stond met 4999 punten 0,1 procent boven de slotstand van vrijdag.

Netflix hoorde bij de grotere winnaars, met een plus van 5,6 procent, mede dankzij een adviesverhoging door analisten van UBS. Andere internetbedrijven waren ook in trek. Zo won Facebook bijna 2 procent en werd Tripadvisor 1,2 procent meer waard.

Dow Jones

De Dow Jones werd aangevoerd door de banken JPMorgan Chase en Goldman Sachs, die bijna 1 procent wonnen. JPMorgan komt dinsdag met zijn kwartaalresultaten, Goldman vrijdag. Verder openen deze week onder meer Intel, Johnson & Johnson en General Electric de boeken van het eerste kwartaal. Beleggers zijn benieuwd welke effecten de sterkere dollar en de enorme daling van de olieprijs hebben op de resultaten.

Chipmaker Qualcomm stond 0,2 procent in de min, na een aanvankelijke winst. Het bedrijf is onder druk komen te staan van grootaandeelhouder Jana Partners, die onder meer vindt dat de chipdivisie moet worden verkocht. Qualcomm wees die suggestie echter van de hand.

Olie

Deze week krijgen beleggers naast de bedrijfsresultaten onder meer cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen, de productie in de industrie en de inflatie. Dat inzicht in de kracht van de economie geeft wellicht wat helderheid over het moment waarop de Federal Reserve zal besluiten de rente in de VS te verhogen. Het stelsel van centrale banken komt deze week zelf met zijn maandelijkse rapport over de economie, het Beige Book.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 52,29 dollar. De euro was maandag aan het begin van de avond 1,0575 dollar waard, tegen 1,0585 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen