ECO17 nov '15 15:58

Sterk herstel op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten herstelden dinsdag sterk van de schok die de aanslagen in Parijs een dag eerder had veroorzaakt.

ANP
ANP

De koersen gingen over een breed front omhoog.

In Amsterdam stond de AEX-hoofdindex kort na de licht positieve opening op Wall Street 2,3 procent hoger op 464,75 punten. De MidKap kreeg er 1,6 procent bij en stond op 692,15 punten. De belangrijkste beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 2,3 procent.

Griekenland liet tot opluchting van beleggers weten een akkoord te hebben bereikt met zijn geldschieters. Daardoor kan een nieuw deel van de beloofde hulpleningen aan het land worden overgemaakt. De hoofdindex van de beurs in Athene ging 2,5 procent omhoog.

TNT

Op overnameprooi TNT na stonden alle hoofdfondsen in Amsterdam dik in de plus. Uitblinker was Randstad, dat liet weten in oktober en november een groeiversnelling door te maken ten opzichte van het derde kwartaal. Beleggers beloonden dat nieuws met een koerssprong van 6,7 procent.

Ook Shell was in trek. De oliemaatschappij werd 3,4 procent meer waard. Verzekeraar Delta Lloyd, die de laatste weken door aanhoudende zorgen om zijn financiële situatie stevig onder druk stond op de beurs, zag de koers met 3 procent herstellen.

Euro

Bij de kleinere bedrijven kreeg Accell er 3,9 procent bij. De Friese fietsenfabrikant verwacht voor de tweede helft van dit jaar een verdere stijging van de winst en omzet, na een goed derde kwartaal.

De euro gaf verder terrein prijs ten opzichte van de dollar en was 1,0666 dollar waard, tegen 1,0714 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op maandag. Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper en kostte 41,19 dollar per vat. De prijs van Brentolie

Gerelateerde artikelen