ECO24 nov '15 07:55

Sharp uitblinker op Japanse beurs

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, was het aandeel van elektronicabedrijf Sharp dinsdag in trek bij investeerders.

EPA
EPA

Het geplaagde Japanse elektronicabedrijf maakte een koerssprong van bijna 14 procent, nadat persbureau Kyodo meldde dat een Japans overheidsfonds wil investeren in Sharp. De banken dienen dan wel akkoord te gaan met een afschrijving van een deel van de schuld van het bedrijf.

De Nikkei, die lager opende, eindigde uiteindelijk 0,2 procent in de plus op 19.924,89 punten. Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste beurzen overwegend omlaag. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,8 procent lager onder aanvoering van de Australische grondstofbedrijven. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,7 procent.

De Kospi in Seoul steeg daarentegen 0,6 procent. SK Holdings klom 3 procent. De houdstermaatschappij van een van de grootste Zuid-Koreaanse conglomeraten neemt een belang van 49,1 procent in OCI Materials, een toeleverancier aan de chipsector.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen