ECO23 nov '15 08:46

Verzekeraars bekijken directe uitbetaling

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Het Verbond van Verzekeraars is een onderzoek begonnen naar de voor- en nadelen van een directe verkeersverzekering, een systeem waarbij automobilisten direct een schadeclaim krijgen uitbetaald door hun eigen verzekeraar.Bij een dergelijke verzekering hoeft een consument niet langer te wachten tot een schadevergoeding van een veroorzaker van een ongeluk of botsing wordt uitgekeerd, waardoor langslepende aansprakelijkheidsdiscussies kunnen worden voorkomen.

ANP
ANP

Bij een dergelijke verzekering hoeft een consument niet langer te wachten tot een schadevergoeding van een veroorzaker van een ongeluk of botsing wordt uitgekeerd, waardoor langslepende aansprakelijkheidsdiscussies kunnen worden voorkomen. Dat is voordelig voor slachtoffers, omdat claims veel sneller en efficiënter worden afgewikkeld. Om de verzekering betaalbaar te houden, zullen echter wel bepaalde beperkingen bij dit systeem moeten worden opgelegd, aldus het verbond.

Volgens het verbond ontstaan door de sterke opmars van technologie in voertuigen nieuwe risico's en uitdagingen op het terrein van aansprakelijkheid en verkeersveiligheid. De branche zal daarom nieuwe producten moeten ontwikkelen. Het gaat daarbij vooral over de vraag wie aansprakelijk is bij ongevallen met zelfrijdende auto's: de bestuurder of een falende techniek, stelt de verzekeringsvereniging.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen