ECO22 sep '15 22:17

Xi Jinping op bezoek bij technotitanen VS

Auteur: ANP Nieuws

SEATTLE (ANP) - De Chinese president Xi Jinping begint zijn bezoek woensdag aan de Verenigde Staten in Seattle, in de westelijke staat Washington, waar hij de groten van de Amerikaanse techno-industrie ontmoet.

EPA
EPA

Naast Bill Gates, de oprichter van Microsoft, spreekt hij vermoedelijk ook topman Tim Cook van Apple. Ook de kopstukken van Google, Facebook en IBM zijn uitgenodigd.

Xi heeft in zijn entourage Chinese computer- en internetkopstukken opgenomen. De staat Washington exporteert het meeste van alle Amerikaanse staten naar China. Californië, met het technologiecentrum Silicon Valley, staat tweede op de lijst.

De Amerikanen zullen zeker beginnen over de cyberoorlog tussen de Verenigde Staten en China, na de massale aanvallen door Chinese hackers. Als de kopstukken in Seattle al niets zeggen, dan zeker regeringsvertegenwoordigers aan de oostkust. Xi Jinping ontmoet later deze week in het Witte Huis president Obama. De Chinese president besluit zijn rondreis met een toespraak tot de plenaire zitting van de Verenigde Naties.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen